In de hemel kan iedereen lezen…

Posted on jan 16, 2017 in Columns | Reacties uitgeschakeld voor In de hemel kan iedereen lezen…

In de hemel kan iedereen lezen…

 

 

Ik had een mevrouw aan de telefoon. Ze was nogal in paniek want haar berichtjes die ze schreef op de computer werden niet doorgeplaatst op de website die ze had gemaakt voor haar overleden man.  Of ik dit kon oplossen want nu kwamen ze niet bij hem aan. Daarvoor moesten ze echt openbaar op deze internetpagina staan.

Dit was alles wat ze nog had, een digitale gedenkplaats met foto’s en digitale kaarsjes die ze dagelijks voor hem aanstak.

 

Naast deze virtuele gedenkplaats was er ook een echt urnengraf.

Daar ging ze heen als haar gezondheid het toeliet. Ze liet mij weten dat ze daar echt contact met hem kon maken. Contact met boven zoals ze het zelf noemde.  Ik vroeg of ze dan ook echt met hem kon praten.  Dat kon, want ze was erg spiritueel en ook gevoelig, en hij ook, voegde ze er gauw aan toe.

Maar, vroeg ik voorzichtig, als jullie nu nog zoveel contact hebben, dan weet hij toch ook dat je berichtjes aan hem typt op de computer, zonder dat deze gepubliceerd worden?

Ja, zei ze, hij wist dan wel dat ze berichtjes aan hem tikte maar dan kwam het toch niet door, dan kon hij toch niet lezen wat er in stond.

We praatten nog even door over alles wat er nog was ondanks de dood.

Ineens zei ze: ‘ je moet weten, mijn man was zijn leven lang een analfabeet’.

Bijzonder he? Nu hij in de hemel is kan hij ook ineens lezen.

 

Loes Rooijakkers