Loes Rooijakkers-Jeuken

Misschien heeft u naar mij gezocht i.v.m. uitvaartwerkzaamheden. Wellicht kent u mij onder mijn meisjesnaam Loes Jeuken. Ik ben nog steeds werkzaam als uitvaartbegeleider echter nu bij Manuela Konings Uitvaartbegeleiding in een samenwerkingsverband.

Lezingen , trainingen, informatieverstrekking

Sinds 2003 ben ik actief geweest als uitvaartverzorger. Naast de begeleiding van een uitvaart, heb ik vele lezingen, workshops en trainingen verzorgd gerelateerd aan alles wat er komt kijken rondom een overlijden.
Dit varieert van trainingen rondom een laatste verzorging tot bijeenkomsten voor vrijwilligers om handvatten te geven in omgang met rouw en verlies.
Tevens organiseerde ik in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen bijeenkomsten voor nabestaanden na een zelfdoding.

Docent/ trainer bij Docendo

Ik ben docent voor de uitvaartgerichte vakken op de uitvaartacademie Docendo te Geldermalsen. Met deze opleiding kunnen studenten opgeleid worden tot uitvaartverzorger.
Docendo

Als trainer begeleid ik tijdens de Oriëntatiedagen een ieder die denkt te willen gaan werken in de uitvaartzorg. Dit met een informatievoorziening over de branche praktijkvoorbeelden uit het vak. Deze dag biedt informatie over de mogelijkheden binnen de postmortale zorg (laatste verzorging) ,uitvaartbegeleider of een combinatie van beiden. Daarna kunnen de deelnemers een weloverwogen keus maken voor een opleidingsrichting en of het vak inderdaad iets voor hen is.

De laatste 2 jaar

Het lesgeven is altijd gebleven, de begeleiding van een uitvaart heeft even in de wacht gestaan.
Voor mijn gevoel ben ik nooit weggeweest. Doordat een vriend een ‘slecht-nieuws-gesprek’ heeft gehad, stond ik er ineens weer met beide benen in.
Na een voorgesprek waarbij we alles bespraken rondom een mogelijke uitvaart, zei zijn vrouw: ‘ jij helpt mij tegen die tijd toch wel zelf hé?’
Dat was het moment om echt terug te keren naar hetgeen ik nooit echt losgelaten heb: het begeleiden van een uitvaart en de voorgesprekken met mensen die weten dat het afscheid kan naderen. Feitelijk gezien…. weten we dat allemaal.